UFO v staroveku – existujú dôkazy!

08.04.2012 23:34

Neidentifikovateľné lietajúce objekty sa nad hlavami ľudí neobjavovali len v tomto a v minulom storočí. Ľudia ich pozorovali už v staroveku, o čom existujú veľmi presvedčivé dôkazy. Niektorí archeológovia alebo iní odborníci ich však nevidia, alebo nechcú vidieť. Dôvod je jasný, história musí byť dôkladne zaškatuľkovaná, kde sa žiadne odchýlky nepripúšťajú. Aké dôkazy o UFO teda zo staroveku poznáme?

Vesmírni návštevníci v staroveku

Možno sa to pre množstvo ľudí bude zdať veľmi neuveriteľné, no prvé stretnutie ľudí s vesmírnymi návštevníkmi sa údajne odohralo už pred viac ako 4000 rokmi, kedy sa mal s nimi stretnúť egyptský faraón Džóser. Ten mal vraj od týchto „bohov“ dostať príkaz na stavbu pyramíd.  Práve Džóserova pyramída je prvá egyptská pyramída vôbec.

Ďalšie stretnutie s „bohmi“ sa odohralo za vlády egyptského faraóna Thutmoseho III., ktorý sa s vesmírnymi návštevníkmi stretáva aj s celým sprievodom. Má pritom pozorovať ich pristátie, a údajne s nimi aj hovoriť.

Bytosť, ktorá sa veľmi podobá na mimozemšťana preto môžeme nájsť aj na egyptských kresbách medzi znázornenými starovekými Egypťanmi. Podľa tvaru hlavy a veľkosti očí by malo ísť podľa ufológov o takzvaného šediváka (v ufologickom slangu to je humanoidný tvor so šedou kožou, veľkou hlavou a veľkými čiernymi očami).

Nielen v Egypte sa dajú nájsť dôkazy o príchode návštevníkov z vesmíru. Nájdeme ich aj v Číne pred 4000 rokmi za vlády dynastie Sia. Číňania sa údajne stretli s mimozemšťanmi, pre ktorých mali pomenovanie jednorukí. S ich príchodom sa v čínskom písme objavuje aj znak – Ten, kto prišiel z neba.

Neskôr sa navyše medzi čínskymi kresbami objavujú rôzne znázornenia lietajúcich strojov. Ľudia v staroveku zaznačovali do svojich textov a kresieb len to, čo videli a poznali. Ako však mohli poznať tvar lietajúceho taniera, keď vtedy nikto ani nechyroval o nejakých lietajúcich strojoch?

UFO nad starou Európou 

Zmienky o rôznych neznámych lietajúcich objektoch nájdeme aj v záznamoch prvých európskych ríš. Tak napríklad v roku 278 pred Kristom pozorujú UFO obyvatelia rímskeho Aminterna, v roku 175 pred Kristom ho vidia zase obyvatelia mesta Lanuvia blízko Ríma. No a v roku 100 pred Kristom dokonca jeden neznámy lietajúci objekt prelietava aj nad samotným Rímom, o čom sú písomné zmienky! Navyše na rímskych minciach z tej doby je dokonca vyobrazený objekt, ktorý sa podľa niektorých odborníkov podobá na družicu.

Pre niekoho možno chabé dôkazy, a preto s ďalšími prichádza samotná cirkev. Cirkevní kronikári zaznamenávali rôzne veci, a preto sa v jednej z kroník našiel ďalší veľmi zaujímavý dôkaz.

V roku 814 prichádza pri francúzskom meste Lyon k pristátiu neznámeho lietajúceho stroja, z ktorého vystúpili štyri bytosti, ktoré sa vzrastom podobali na ľudí. Existuje o tom viacero písomností, vtedajší lyonský arcibiskup totiž vypočúval svedkov, ktorí zvláštny lietajúci objekt videli na vlastné oči.

UFO na cirkevných obrazoch!

Pre skeptikov však ani cirkevní kronikári nie sú veľmi dôveryhodní. Čo takto sa pozrieť na maliarov z konca stredoveku, ktorí na obrazoch s náboženskou tematikou nakreslili niečo, nad čím zostáva rozum stáť aj dnešným expertom.

V západnom Kosove, neďaleko mesta Peć stojí tajomný stredoveký kláštor Visoki Dečani. Neznámy autor nádherných nástenných malieb tu zachytáva biblický príbeh Ježiša aj jeho ukrižovanie. A práve freska Dečanské ukrižovanie je pre laikov aj odborníkov veľmi tajuplná. V rohoch tejto fresky sa totiž nad ukrižovaným Ježišom vznášajú dva lietajúce objekty s ľudskou postavou vo vnútri.

Ak nie sú milovníci umenia (alebo odborníci) veľmi zaslepení krásou fresky, uznajú, že podivuhodné predmety sú vlastne akési kozmické lode s aerodynamickým tvarom. Na čo chcel neznámy maliar týmto poukázať?

Iná freska v talianskom kostole v Montalcine dokonca znázorňuje neobvyklý „náboženský“ predmet. Freska sa volá Svätá trojica, a sú na nej zachytení Boh a Ježiš ako sa pozerajú z nebies na ľudí. Medzi nimi sa však nachádza predmet, ktorý veľmi pripomína ruskú družicu Sputnik. Freska vznikla v roku 1600, no maliar Bonaventura Salimbeni vtedy nemohol poznať vzhľad družice, tak čo to vlastne na maľbe znázornil?

Iný taliansky maliar Domenico Ghirlandaio na svojom obraze Madona a svätý Giovannino nakreslil nad ramenom madony lietajúci objekt, obklopený jasnou žiarou. Môže to byť ďalší dôkaz mimozemskej návštevy na našej planéte, ktorý zostal v povedomí ľudí, a maliar ho zachytil na svojej maľbe?

Podobných dôkazov o dávnych vesmírnych návštevníkoch je po celom svete nespočetné množstvo. Niektorí naslovovzatí odborníci však nepoužívajú oči na pozeranie, pretože na starovekých kresbách, starých písmach alebo obrazoch vidia len zmienky o bájnych bytostiach, či bohoch, ktoré vtedajší ľudia uctievali.

Čo však, ak to bolo úplne inak, a to čo je znázornené alebo zaznamenané ľuďmi v starých dobách bola naozaj skutočnosť? To už necháme na posúdení každého z vás.

 

zdroj - (magazin.atlas.sk)