Blog

V krčme straší duch znetvoreného dievčaťa, počuť dupot a šepkanie..

05.04.2012 17:20

 

SEATTLE - Prevádzkovať podnik v budove, kde kedysi bývala márnica, sa nevyplatí. Presvedčili sa o tom majitelia pubu v americkom Seattli po tom, ako sa im mnohí ich zákazníci sťažovali, že v ňom straší, a že tam stretli duchov. Jedného z nich sa podarilo vyfotiť a nedávno sa tam objavil znovu.

Rodinný podnik Kells Irish Pub sídli v budove, ktorá od roku 1903 slúžila ako márnica. Skladovali v nej obete moru či banských nešťastí. Majitelia krčmy tvrdia, že duchovia týchto obetí v budove stále prebývajú a strašia, čo potvrdilo nezávisle od seba niekoľko svedkov.

Nadprirodzené bytosti sa v pube vraj vyskytujú najmä v neskorých večerných hodinách. Rozbíjajú zrkadlá, hádžu pohármi, dupú v prázdnych miestnostiach a šepkajú. Deje sa to už niekoľko rokov. V roku 2010 sa tam preto vybrali odborníci na paranormálne javy, ktorým sa podarilo odfotiť záhadný úkaz. Na snímke je podľa nich zachytený duch znetvoreného dieťaťa s tenkými rukami a krátkymi nohami.

Jedným z očitých svedkov je aj sestra majiteľa krčmy Karen McAleeseová, ktorá tvrdí, že jeden z duchov prešiel tesne okolo nej v kuchyni. "Bol to vysoký muž, vyzeral ako miešanec. Na sebe mal sako. Mal veľmi tenké ruky. Prešiel okolo mňa a potom zmizol,"opísala nepríjemný zážitok.

 

Z tohto behajú zimomriavky po chrbte: V predajni mal strašiť duch siroty!

06.03.2012 01:15

 

LONDÝN - Pri pohľade na zábery z bezpečnostnej kamery umiestnenej v obchode s mobilnými telefónmi behá mráz po chrbte. Záznam z konca júla totiž zachytáva tajomnú postavu v bielych šatách, ako stojí v zadnej časti miestnosti.

Mladé dievča sa v predajni zjaví len na pár sekúnd, pričom hlavu otočí smerom na kameru a zadíva sa do nej. Potom sa zase stratí v tme.

Krátko po zverejnení záberov sa objavili informácie o tom, že prevádzku postavili na mieste, kde stál predtým sirotinec. Záhadnou postavou teda mohol byť duch bývalej chovankyne.

O pravosti videa vraj neexistujú pochybnosti. " Záznam nikto nijakým spôsobom neupravoval. Skúmali ho viacerí experti, ktorí potvrdili, že je pravý," vyhlásil pracovník obchodnej prevádzky Andrew Dasilva."Stále neviem, čo si mám o tom myslieť. Je to absolútne sureálne," dodal.

 

Vo viktoriánskom penzióne straší duch mŕtvej ženy!

06.03.2012 01:12

UMBRIA - Keď demolačný tím začal rúcať opustený viktoriánsky penzión v britskom Kendale, všetci pracovníci cítili, že niečo nie je v poriadku. Pri prechádzaní izbami mali pocit nepokoja a dokonca videli, ako sa bez akejkoľvek príčiny rozhojdal luster. Vrcholom bolo, keď jeden robotník odfotil "ducha", ako sa pozerá z okna.

Strašidelný obrázok sa desivo podobná na Frances Grimshawovú, ktorá kedysi v penzióne pracovala a zomrela takmer pred rokom. Na tom istom mieste stávala dlhé hodiny, kým vybavovala rezervácie.

Jej syn David (59) nemá žiadne pochybnosti o tom, že podivnou ženou za oknom je jeho zosnulá matka. Podľa neho sa objavila na protest proti demolácii budovy, ktorú mala veľmi rada. "Je to moja matka. Som o tom absolútne presvedčený. Nepodobá sa na nikoho iného," uviedol David.

"Na tom mieste stávala hodiny pri telefóne. Nachádzala sa tam recepcia. Bola by zdesená, keby vedela, že dom zbúrali, pretože bol nádherný, takže to by mohol byť dôvod jej zjavenia," dodal.

Vedúci demolačnej čaty uviedol, že na obrázku vidno dokonca aj šperky, ktoré žena nosila. "Vždy som bol skeptik, ale odteraz budem veriť na duchov," nechal sa počuť.

Viktoriánsky penzión kedysi

Chlapček sa bojí - V noci ho straší duch so sivou kožou!

06.03.2012 01:04

 

LONDÝN/BRATISLAVA - Rodina z anglického Bridlingtonu má neblahé skúsenosti s paranormálnymi javmi. Dave Gerrit (41) hovorí, že jeho syn Dagan pred šiestimi mesiacmi prvýkrát uvidel vo svojej spálni ducha. Strašidelný muž odvtedy jeho izbu navštevuje pravidelne a rozpráva sa s ním.

Keď Dagan porozprával rodičom o svojom zážitku, mysleli si, že žartuje. Odkedy však sami videli, ako sa hýbe nábytok v chlapcovej izbe, prestali byť skeptickí. Tým to však neskončilo. Na stene v jedálni sa zjavila zvláštna tvár a hoci celú omietku zoškrabali a nanovo miestnosť vylíčili, po uschnutí maľovky sa tvár objavila znova.

Susedia z druhej strany nanovo omietnutej steny vravia, že majú podobné skúsenosti. Pán Gerritt počul z poschodia vedľajšieho domu hluk a vravu, ale domnieval sa, že ide robotníkov, ktorí pracujú na rekonštrukcii. Keď sa spolu so susedom zašli hore pozrieť, zistili, že tam nikto nie je.

Gerrittova manželka je z udalostí taká vystrašená, že sa chce odsťahovať. Oni aj susedia si myslia, že všetko je dielom nejakého ducha.

 

Turistov nastrašil čierny duch, objavil sa na kopci!

06.03.2012 01:00

 

ABERSOCH - Mráz po tele prešiel dvom Britom po prehratí videa, ktoré zhotovili počas prechádzky na kopcoch Walesu. Na zábere sa objavila záhadná čierna postava. Obaja tvrdia: "Je to duch!"

Panoval krásny slnečný deň, keď sa dvojica turistov vybrala do prírody. Keď sa muži unavili, sadli si na lavičku pri dedinke Abersoch. Vtedy sa jeden z nich - Paul Feehan, rozhodol tento okamih zachytiť na video.

Akonáhle si však doma záznam pustil, nestačil sa diviť. V diaľke totiž zbadal čiernu tajomnú postavu. Paul ostal vydesený. "Je to naozaj zvláštne, pretože vtedy sa v našom okolí nikto nenachádzal. Keď sme išli dole k jazeru, nestretli sme ani nohu," povedal mladík, ktorý sa nazdáva, že ide o ducha ženy oblečenej v miestnom tradičnom kostýme.

Na záberoch vidno, že strašidelná figúra stojí veľmi pokojne a zdá sa, že dvojicu len nezaujato pozoruje. Ktovie, či išlo naozaj o stvorenie z oného sveta.

 

Anketa

Stretli ste sa už s niečim nadprirodzeným, čo neviete vysvetliť ?

áno (13)
57%

nie (10)
43%

Celkový počet hlasov: 23